TAATELIJÄÄTELÖ
Vegaaninen taateli jäätelö resepti Jouluun
125 g cashewpähkinää
125 g taatelia
->liota pehmeiksi
60 g glukoosisiirappia
320 g kondensoitua kookosmaitoa
Tai itsevalmistettua: 4,5 dl kookosmaitoa ja 1,2 dl kookossiirappia-> keitä hiljalleen 30-40 min -> jää jäljelle tuo ylläoleva 320g
250 g kauraruokaa tai kauravispiä
250 g kookosmaitoa
Mikäli haluat maustaa jäätelön niin lisää joukkoon mm. kourallinen kotimaisia marjoja, 2-3 rkl mesiangervon kukkia tai pieni kourallinen kuusenkerkkiä tmvs
vaniljaa, ripaus suolaa
->blendaa kaikki ainekset yhdessä tasaiseksi massaksi
->lisää makua antava ainesosa
-> valmista jäätelökoneessa, pacojetissä, jäätelömuoteissa, mutta voit kokeilla myös valmistaa talvella jopa lumihangessa tai lumilinnassa -> pehmyt jäätelö valmistuu noin 40-60 minuuttissa.