Nokkosbagelit
Nämä bagelit muistuttavat siitä kuinka täynnä maailma on mahdollisuuksia matkata keskelle luontoon kiireisenäkin arkena
Tarvitaan vain kourallinen nokkosia, tuoreita, pakastettuja tai kuivattuja.
resepti
110 g ruokittua hapanjuurta
175 g vettä (25' asteista)
230 g erikoishieno luomu ydin-spelttijauhoa
100 g luomu vehnäjauhoa ( puolikarkeita tai 00)
20 g vaahterasiirappia
2-4 rkl kuivattua jauhettua nokkosta tai
iso kourallinen tuoretta ryöpättyjä ja hienonnettua nokkosta
8-10 g suolaa
——
Keitinveteen
1 rkl ruokasoodaa
1 tl suolaa
Laita suolaa lukuun ottamatta muut aineet kulhoon ja sekoita aineksen keskenään.
Anna taikinan olla paikallaan vähintään 30 min.
Lisää suola, vaivaa tai taittele taikinaa taikinakoneessa tai pöydällä pari minuuttia.
Kunnes taikina irtoaa käsistä ja tuntuu valmiilta.
Laita taikina kulhoon, peitä liinalla tai kannella ja anna levätä 1,5 tuntia.
Jaa taikina kuuteen (100 g) tai kahteentoista (50 g) osaan, muotoile bageleiksi ja anna niiden kohota huoneenlämmössä ensin 1,5 tuntia ja laita ne senjälkeen kohoamaan liinan alle yön yli jääkaappiin.
Esilämmitä uuni 260°C:een
Keitä bagelit 2 minuuttia molemmilta puolilta ruokasoodalla ja suolalla maustetussa vedessä.
Nosta bagelit senjälkeen uunipellille ja ripottele baageleiden päälle siemeniä.
Minulla kuvassa hienoksi jauhettu maaginen mix:
Sis. Pellavansiemeniä, seesaminsiemeniä, kuivattua omenaa, suolaa, rouhittua mustapippuria.
Paista uunissa 12-18 minuuttia (bageleiden koosta riippuen), kunnes ovat saaneet väriä.
Viimeistele bagelit paiston jälkeen kukkien terälehdillä tai tuoreilla nokkosilla.
Nauti haluamillasi täytteillä