KÄPYHILLO JA KÄPYSIIRAPPI

07.01.2024


Kuumentamaton siirappi

liota käpyjä 24 tuntia vedessä.

Pakkaa lasipurkkiin sokerin (yli 55% käpyjen määrästä) kanssa vuorotellen kerroksia.

Sulje purkki, ja anna olla 2-4 vko auringonvalossa. Purkkia käännellen aika ajoin.

Siivilöi. Säilytä siirappi jääkaapissa, mikäli käytät siirapin nopeasti.

Voit myös kuumentaa siirapin tämän jälkeen yli 100-120' -jolloin säilyvyys paranee.

Siivilöi.

Säilytä kylmässä tai pakasta.

VINKKI: Voit pakastaa kävyt tuoreena, ja käyttää niitä ns. tuoreena läpi vuoden.

Kuumennettu kuusenkäpyhillo tai siirappi:

liota käpyjä 24 tuntia vedessä.

Keitä siirappi tai hillo yli 55% sokeria (kide tai hillo) käpyjen määrästä.

Veden kanssa tai niin lyhyessä vedessä kuin mahdollista.

Vaihtoehto 1. 5 min 24 h lepo 5 min 24 h lepo ja 5-10 min

Vaihtoehto 2 10-15 min.

Siivilöi.

Säilytä kylmässä tai pakasta.


Kuusenkäpy valloittaa tuoksullaan ja maullaan - jossa on jotain niin kaunista ja vielä sanoittamatonta.

ps.

Olen tehnyt kuusenkäpysiirappia ja -hilloa myös niin että samassa erässä kuusenkerkkää ja kuusenkäpyjä. Ja niin että käyttänyt punaisia kuusenkäpyjä (kaunis väri siirtyy siirappiin).


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita