KÄPYHILLO JA KÄPYSIIRAPPI
Kuumentamaton siirappi
liota käpyjä 24 tuntia vedessä.
Pakkaa lasipurkkiin sokerin (yli 55% käpyjen määrästä) kanssa vuorotellen kerroksia.
Sulje purkki, ja anna olla 2-4 vko auringonvalossa. Purkkia käännellen aika ajoin.
Siivilöi. Säilytä siirappi jääkaapissa, mikäli käytät siirapin nopeasti.
Voit myös kuumentaa siirapin tämän jälkeen yli 100-120' -jolloin säilyvyys paranee.
Siivilöi.
Säilytä kylmässä tai pakasta.
VINKKI: Voit pakastaa kävyt tuoreena, ja käyttää niitä ns. tuoreena läpi vuoden.
Kuumennettu kuusenkäpyhillo tai siirappi:
liota käpyjä 24 tuntia vedessä.
Keitä siirappi tai hillo yli 55% sokeria (kide tai hillo) käpyjen määrästä.
Veden kanssa tai niin lyhyessä vedessä kuin mahdollista.
Vaihtoehto 1. 5 min 24 h lepo 5 min 24 h lepo ja 5-10 min
Vaihtoehto 2 10-15 min.
Siivilöi.
Säilytä kylmässä tai pakasta.
Kuusenkäpy valloittaa tuoksullaan ja maullaan - jossa on jotain niin kaunista ja vielä sanoittamatonta.
ps.
Olen tehnyt kuusenkäpysiirappia ja -hilloa myös niin että samassa erässä kuusenkerkkää ja kuusenkäpyjä. Ja niin että käyttänyt punaisia kuusenkäpyjä (kaunis väri siirtyy siirappiin).