HAPANJUURILEIPÄ
*elvis -hapanjuuri
Voiko leipään rakastua?Vastaus on : kyllä!
Yhtäaikaa niin kiitollinen ja rakastunut 💕
🥖🤓🌾🌿🧑🎤💚🥖
Resepti :
6 dl vettä (25' asteista)
200 g ruokittua hapanjuurta(vähintään kahteen kertaan ruokittua)
600 g puolikarkeita tai 00 luomu vehnäjauhoja
200 g erikoishieno luomu ydin-spelttijauhoa tai 00 vehnäjauhoa (tai mitä vaan luomu jauhoja oikeastaan)
16 g suolaa
🌾Laita suolaa lukuun ottamatta muut aineet kulhoon ja sekoita aineksen keskenään.
🌾Anna taikinan olla paikallaan vähintään 30 min.🌾Lisää suola, vaivaa tai taittele taikinaa taikinakoneessa tai pöydällä 10-7 min. Kunnes taikina irtoaa käsistä ja tuntuu valmiilta.
🌾Laita taikina kulhoon, peitä liinalla tai kannella ja anna levätä 4-7 tuntia. Taittele taikinaa muutaman kerran kohoamisen aikana.
🌾Jaa taikina kahtia, muotoile leiviksi ja laita kohoamaan liinan alle yön yli jääkaappiin.(Tai kohota huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.)
🌾Esilämmitä uuni 250°C:een.
🌾Siirrä leivät kannelliseen valurautapataan tai emaloituun pataan ja laita uuniin paistumaan 20 minuutin ajaksi.
🌾Laske uuninlämpö senjälkeen 230 asteeseen ja poista kansi sekä jatka leivän paistamista vielä 20-25 minuuttia.
🌾Anna leipien jäähtyä ja asettua vähintään tunnin ajan ennen leikkaamista.
💚🌿🌱🧑🎤
Vaihtoehtoinen leipien paisto:
🌾Esilämmitä uuni ja uunipelti 250 asteeseen, laita leivät kuumalle uunipellille ja paista leipiä 5 minuuttia, jonka jälkeen laske uunin lämpö 200°C:een.
🌾Paista leipiä n. 50 min ja anna jäähtyä.
💗Täyttä raukkautta!